İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) 1992 yılı mezunları, korona nedeniyle vefat eden sağlık çalışanları anısına video hazırladı. Sözlerini Zülfü Livaneli'nin yazdığı şiiri Ferhat Göçer besteledi ve seslendirdi. Şiirde sağlık çalışanlarının görüntüleri eşliğinde "Önlemini al, birlikte yaşayalım. Bu son ağıt olsun" denildi.
Bu Son Ağıt Olsun...
Hayatını Kaybeden Tüm Sağlık çalışanları Anısına...
Ferhat Göçer’in kardeş gibi gördüğü ve ‘Sınıfdaşlarım’ dediği İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi mezunları ile birlikte yaptığı görüşmelerin ardından ortaya bu beste çıktı. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak için besteye fikirleri ile destek veren Çapa’92 Mezunlar Grubu ile birlikte acıyı kelimeleriyle tarif eden Zülfü Livaneli oldu.
Çapa’92 Mezunlar Grubu, bu ağıt ile tüm hayatını kaybedenleri saygıyla ve minnetle anıyor…
İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi 1992 mezunları yıllar sonra bir araya gelerek, pandemi döneminde kahramanca savaşan sağlık emekçileri ve hayatını kaybeden sağlık çalışanları için sosyal sorumluluk projesine imza attılar.
Çapa’92 platformu adına sözcüleri Dr. Nur Topçu, bu süreçte en ön cephede mücadele eden ve ölüm riskiyle en fazla karşı karşıya kalan sağlık çalışanlarına minnetlerini ifade etmek adına bu anlamlı proje ile farkındalık yaratmak için yola çıktıklarını belirtti.
Her biri farklı şehirlerde ve ülkelerde doktorluk yapan Çapa 92 mezunlarının tüm sağlık çalışanlarına minnetini ifade ettiği bu projedeki en önemli hedefleri, bu mücadelede verilen emeklerin değerinin bilinmesi ve kaybedilenlerin unutulmaması. Grup sözcüsü bu projeyle ilgili duygularını ‘Projemizi onlar unutulmasınlar, yüreklerimizde sonsuza dek bu savaşın kahramanları olarak yaşasınlar diye hayata geçirdik. Bizler tıp fakültesinden bir grup arkadaş, yaşadığımız Covid-19 döneminde pek çok zorluk yaşadık, ailelerimiz ve çocuklarımızla mağdur olduk, arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı kaybettik. Bu ağırlığı paylaşırken dönem arkadaşımız Dr. Ferhat Göçer’in müziği ile harekete geçtik. Ferhat Göçer’in muhteşem bestesi ve sesi, sevgili Zülfü Livaneli’nin yazdığı sözlerle ve hazırlanan görsel bir çalışmayı sizlerle paylaşıyoruz. Sosyal medya başta olmak üzere medyada, pandemi farkındalığının artmasını, sağlık çalışanlarının durumlarına, ihtiyaçlarına, yaşadıkları zorluklara dikkat çekilmesini ve kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının hatırlanmasını hedefliyoruz” şeklinde ifade etti.
OKUYUCU YORUMLARI