ABD'nin Princeton Üniversitesi uzmanları, farelerin asemptomatik taşıyıcılar olarak bir sonraki korona virüsünü yayabileceğini öne sürdü.
Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan korona virüsü dünya genelinde 256 milyondan fazla insana bulaşırken, 5 milyondan fazla kişinin de hayatını kaybetmesine yol açtı.
Korona virüsünün nasıl ortaya çıktığıyla ilgili araştırmalar kesinliğe kavuşmazken, uzmanlar gelecekteki olası salgınlara karşı da çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
O çalışmalardan biri de ABD’nin Princeton Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mona Singh ve Dr. Sean King öncülüğünde yürütülen araştırmada, kemirgenlerin korona virüsüyle bağlantısı incelendi.
DEFALARCA GEÇİRİP DİRENÇ KAZANMIŞ OLABİLİR
Hastalığın bulaşmasında etkili ACE2 enziminin kemirgenlerdeki gelişimine mercek tutan uzmanlar, kemirgenlerin atalarının SARS-Cov enfeksiyonlarını defalarca geçirerek bir direnç geliştirmiş olabileceğini ortaya koydu.
Singh ve King, bu durumun modern dönemdeki farelerin asemptomatik olarak korona virüsü taşıyıcısı olmasına yol açmış olabileceğini belirtti. Uzmanlar, bu nedenle bir sonraki korona virüsü türünün farelerden yayılabileceğini öne sürdü.
Prof. Dr. Metin Ertem Çiziyor
Metin Ertem’in çok renkli dünyasının ürünlerinden biri olan bu karikatürleri çok seveceksiniz. ...
DevamıSokaklarda el temizliği....Galiba iş şerbetçilere düşüyor. ...
DevamıHastanelerde parasızlıktan rehin tutulan hastalar ...
DevamıZaman doluyor mezun oluyorsun.Diploma verilmiyor sanki dağıtılıyor ...
DevamıBir nedenle zamanında yetişemeyen ambulanslar ...
DevamıAcil servislerde her türlü tahlil,bakım,ilaç koşturmaları içinde olan hasta ve yakınlarını gördükçe daha da doktor olmak istedik ...
Devamı
OKUYUCU YORUMLARI